fbpx

Ester Wiemer

Sugarchallenge Kids Ester Wiemer

Ik wilde “anders” gaan eten

Ik wilde af van mijn extra kilo’s, de antidepressiva die ik al jaren slikte, ik wilde fitter zijn en me beter voelen, veel beter.
Dus besloot ik eind 2011 dat het anders moest. Ik gooide radicaal alle suiker uit mijn voeding en ach, waarom niet, ook meteen alle gluten, koemelk en E-nummers en ik wilde alleen nog maar biologisch eten.

Zo gezegd, zo gedaan…

Eerst kreeg ik al snel een flinke griep te pakken, weinig weerstand door een totale ontgifting, maar al snel ging ik me beter voelen. Meer energie, fitter, meer zin in alles, opgewekter, krachtiger, geen snack attacks meer, ik kreeg zowaar zin in sporten en ik viel eindelijk af. Ik herkende mezelf nauwelijks terug.

Wow, dit voelt goed, dit wil ik met mijn hele gezin!

Dit was gaaf en wat wilde ik graag dat mijn hele gezin zo ging eten! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Bij de kinderen lag voor mij de focus meer op suiker dan op de gluten en de rest. Dat was voor mij het belangrijkste, hoe krijgen ze minder suiker binnen?
Sommige dingen gingen super makkelijk. “Mam hoeven we helemaal geen melk meer te drinken? YESSSS!” en sommige dingen waren lastiger en moesten in hele kleine stapjes worden afgebouwd. Je kunt niet van de ene op de andere dag het o zo geliefde schoolkoekje en pakje Wickey vervangen voor een appel en een beker water, daar is tijd voor nodig.

Nooit gedacht, maar de resultaten waren verbluffend!

De buik van mijn dochter, die toen 8 was, slonk met zo’n centimeter of 12!! Mijn zoon met de diagnose Pdd-nos werd rustiger, ging veel beter slapen (geen slaapwandelen of nachtmerries meer) en was veel geconcentreerder op school. Manlief deed uiteindelijk ook mee en verloor ook even een kilootje of 10!

Vallen en opstaan

Met een hoop creativiteit, uitleggen, aanpassen, nieuwe dingen proberen, weerstand, juich momentjes, vallen en opstaan is het ons inmiddels gelukt een heel nieuwe leefstijl te ontwikkelen.

In het begin was ik bloedfanatiek. Was het niet biologisch dan kwam het er niet in. Na een tijdje gingen we daar bijna failliet op. Mijn pubers gingen steeds grotere hoeveelheden eten en ons budget ging er wekelijks in rap tempo doorheen. Dat moest anders.

Bovendien maken pubers op een hele ander manier keuzes dan wanneer ze nog op de basisschool zitten en veel meer doen wat jij stuurt. Ook daar had ik een uitdaging te pakken.

Inmiddels maken we overal keuzes in. Soms wel, soms niet bio. Soms een snoepje, vaak niet. Even uit de band springen en dan weer terug naar de balans. Mijn kids weten inmiddels precies wat wel en niet goed voor ze is. De basis is goed. Dat is belangrijk. Ze vallen er uiteindelijk toch steeds weer op terug.

We eten inmiddels dan ook niet meer alleen maar verantwoord en verstandig. Gewoon, omdat dat beter werkt voor ons. En er zijn situaties waarin je even geen keuze hebt, hoewel ik die probeer voor te zijn door altijd wel wat mee te nemen als we op pad zijn. Maar er zijn ook momenten dat we even wat ongezonds willen. Gewoon omdat we daar zin in hebben. Als dat kan en je daarbuiten leert hoe jij en je kids verstandig blijven kiezen, heb je de perfecte balans te pakken.

De K.I.D.S. methode

Uit het zoeken naar de juiste balans met mijn gezin de afgelopen jaren is mijn unieke K.I.D.S. methode ontstaan. Deze methode helpt gezinnen om gezonder te gaan eten zónder gedoe.
Ik heb gezien dat gezonder eten in een gezin vaak heel veel stress met zich mee brengt. Het kost tijd, geld, moeite, energie en kinderen gaan nu eenmaal niet in één keer om naar een nieuwe leefstijl, dus kost het ook vaak nog eens een hoop frustratie. Er wordt gezocht naar de juiste keuzes en uiteindelijk verzanden de gezonde voornemens omdat niemand het volhoudt. Zonde!

Het kan anders!

Met K.I.D.S. wil ik een helpende hand bij bieden. Met tips, recepten, ideeën en vooral heel veel praktische ervaring die jullie helpen om op een leuke manier toch krachtige, gezonde stappen te zetten, zonder dat het voor één van jullie vervelend wordt op welk vlak dan ook.

K.I.D.S. staat voor:

Kindvriendelijk

Interactief

Doelgericht

Spelenderwijs

Jong geleerd, oud gedaan!

Door alle uitdagingen die ik heb doorlopen met mijn kids, ben ik enorm ervaringsdseskundig geworden. Sterre was destijds 8 en mijn oudste, Daan was 11. En heb ik inmiddels de beste manier gevonden om mijn kids zo gezond mogelijk te laten eten.
Ik zag dat het vooral niet werkt om keihard dingen te veranderen, heel streng te zijn, je kids allerlei dingen te onthouden en ze teveel te laten afwijken van het “normale”. Zeker naarmate ze ouder worden, moet het anders. In 2016 werd onze kleine Sev geboren en mag ik deze leefstijl ook nog eens van voren af aan toepassen, wat een cadeautje!

Op naar een gezonde leefstijl met je gezin, met meer balans, rust en tijd! Omdat ik weet dat het kan.

Liefs, Ester

Als ervaringsdeskundige geef ik graag lezingen of workshops om ouders zoals jij en ik te inspireren en te informeren. Op het kinderdagverblijf, school, voor een project of in uw buurthuis bijvoorbeeld.

Ik hou van praktische oplossingen en een eenvoudige boodschap. Het creeëren van de ideale balans om het leuk te houden voor iedereen.

Met mijn unieke K.I.D.S. Coaching Programma coach ik jou in 8 weken naar een gezondere leefstijl met je hele gezin. Zonder gedoe.

Zodat het leuk en relaxed blijft. Haalbaar én betaalbaar.

Voor meer balans, tijd en geluk.

Mijn opleidingen:

Hotelschool, Amsterdams’s College voor Hotel en Gastronomie 1991-1994
Gewichtsconsulente, LOI 2006
Specialist Drainage en Ontgifting, Academie SAGHO 2011
Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2012
Evocircadian Coach, Circadian 2012
Cursus Vrouwenklachten, Circadian 2013
Suppletie adviseur, Ortholon 2013
Orthomoleculaire voeding voor kinderen, Civas 2015-2016