14 september 2023

Het is septembeR

Vorige week kon je het je haast niet voorstellen met die zomerse temperaturen, maar we gaan toch echt richting een ander jaargetijde. Wat voor de een genot is om aan die hete temperaturen te ontsnappen, is de herfst voor een ander vooral een tijd van zakdoeken tevoorschijn te halen.
De R zit weer in de maand en dat betekent dat je nog iets beter voor jezelf moet zorgen. Voor je het weet heb je een koutjegevat of wellicht een ander virus opgelopen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Dus let goed op je voeding, neem eventueel wat extra vitamine C en vooral: vermijd stress! Of verminder waar mogelijk. Want op het moment dat je lichaam stress ervaart, gaat alle focus daarnaartoe waardoor je immuunsysteem minder goed werkt en virussen eigenlijk vrij spel krijgen. Dus zorg voor genoeg ontspanning en slaap en kies voor een gebalanceerd ritme op de dag. 

Probeer ook ieder minuutje zon mee te pakken, zodat er zich geen donkere wolken boven je hoofd kunnen vormen. Want de herfst is juist een jaargetijde om eropuit te gaan! Wandel (tussen de buien door) door het bos en geniet van die prachtige, oranje en rood gekleurde bladeren. Wees je bewust van alle diertjes die druk bezig zijn met het aanleggen van een wintervoorraad. Paddenstoelen schieten uit de grond en versieren samen met beukennootjes, eikels en kastanjes de kaler wordende bodem. Of wat dacht je van een bezoekje aan het strand, even uitwaaien aan zee. Een ideaal moment om samen met de kinderen een verzameling schelpen te beginnen. 

Kortom, zie altijd het mooie van ieder jaargetijde zodat je het hele jaar door kunt genieten!