10 augustus 2023

Frisse komkommer

Komkommer is heerlijk fris, zeker in de warme zomerdagen. Zo uit het vuistje of in schijfjes bij het avondeten eten we komkommer eigenlijk altijd. Maar je kunt met komkommer ook een heerlijke komkommersalade maken. Hoe? Lees verder!
Komkommer uit de moestuin

Mijn vriendin Els heeft een moestuin. Bij terugkomst van haar vakantie, kreeg ik een komkommer uit haar tuin cadeau!
 
Het formaat was een heel stuk groter dan die uit de supermarkt, hij woog maar liefst 1.277 gram. Om deze alleen te gebruiken om schijfjes komkommer van te snijden voor het avondeten, leek mij niet helemaal de bedoeling ;-). In mijn volgende blog zet ik de gezondheidsvoordelen van komkommer uiteen.
 
Frisse komkommersalade
 
Dit heb je nodig voor een frisse komkommersalade:

- 600 gram komkommer (of 1 normale komkommer)
- 300 gram yoghurt
- 10 gram rozemarijn
- 1 teentje knoflook
 
Aan de slag:
Pers of snijd de knoflook fijn. Doe de yoghurt in een ruime schaal en roer de knoflook en de rozemarijn erdoor. Laat het even intrekken.
 
Rasp ondertussen de komkommer fijn. Ik gebruik hiervoor een rasp. Je kunt het ook met een kaasschaaf in plakjes snijden en vervolgens de plakjes doorsnijden.
 
Voeg de komkommer toe aan de schaal met yoghurt. Goed doorroeren en je frisse komkommersalade is een feit!