16 november 2023
Boerenkool van zoete aardappel
Zoals beloofd deze week een recept van boerenkool gemaakt van zoete aardappel.
Dit heb je nodig voor 4 porties boerenkool:
- 1,5 kg zoete aardappel
- 400 gram boerenkool (bevroren) 1 grote ui
- 1,5 theelepel gebroken rozemarijn
- beetje kokosolie
- beetje olijfolie
- snufje zout
Aan de slag:
Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken en snipper de ui.
Fruit de ui kort in de olijfolie in een grote pan. Voeg vervolgens de blokjes zoete aardappel toe met een ruime hoeveelheid water. Breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat het geheel ca. 30 minuten koken.
Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje en voeg de bevroren boerenkool toe. Wacht totdat deze goed is ontdooid en laat 5 minuten garen.
Giet de zoete aardappel af en pureer het met een aardappelstamper. Voeg daarna de boerenkool toe en roer het goed door. Serveer nu de boerenkool nog warm is.
Eet smakelijk!