28 december 2023

Maak zelf kaasstengels met de jaarwisseling!

Nog 3 dagen, dan is het Oud en Nieuw en luiden we 2024 in! Wil jij graag meedoen met alle tradities rondom eten, maar heb jij ook het idee dat je met de alle feestdagen al kilo's bent aangekomen? Neem wel gewoon een (zelfgemaakte) oliebol, maar maak bijvoorbeeld ook eenvoudig zelf heerlijke kaasstengels. Veel gezonder dan die uit een pak. Met kids is dit recept reuze leuk om te maken en lekker is het zeker!
Dit heb je nodig voor 8 kaasstengels:

• 2 plakjes bladerdeeg
• 1 ei
• 3 eetlepels geraspte (oude) kaas
• 1⁄2 theelepel Italiaanse kruiden
• beetje grof gemalen Keltisch zeezout

Aan de slag:

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Snijd ieder plakje bladerdeeg in 8 gelijke stroken. Leg 2 stroken op elkaar zodat er 8 dikke stengels ontstaan. Druk het bladerdeeg goed aan elkaar zodat het één geheel is.

Klop het ei los en bestrijk de stengels hiermee met een kwastje. Strooi daarover de kaas, de kruiden en het zout en druk het licht aan zodat het blijft plakken. Draai de stengels om en leg de kant met kaas, kruiden en zout op de bakplaat. Strooi vervolgens nog wat hiervan op deze kant van de stroken.

Bak de stengels in ongeveer 15 minuten. Draai de stengels na 7 minuten om, zodat beide zijden krokant worden afgebakken.

Fijne jaarwisseling!