30 november 2023

Pepernoten

Wat een heerlijke sinterklaas tijd. Vol verwachting klopt ons hart. En wat is er nu leuker dan met Sinterklaas samen met je kinderen pepernoten te bakken?!
Het kan daarbij geen kwaad om een receptuur te gebruiken met zo min mogelijk suiker. Immers snoepgoed en daarmee suikers krijgen we al meer dan genoeg binnen in deze leuke sinterklaasperiode. 

Deze pepernoten zijn net zo lekker en het is heel gezellig om ze te maken!

Dit heb je nodig:
• 150 gram boekweitmeel 
• 150 gram amandelmeel 
• 150 gram roomboter
• 50 milliliter honing
• 2 eidooiers
• 3 eetlepels speculaaskruiden • 1 eetlepel citroensap
• 1 theelepel vanille essence
• 1 theelepel anijspoeder
• 1 theelepel gemberpoeder
• snufje zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het door elkaar tot een soepel deeg.
Is het deeg te droog? Voeg er dan steeds een theelepel water bij totdat het deeg zacht en soepel is en het niet uit elkaar valt. Leg het
deeg 3 uur in de koelkast. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het deeg kleine pepernoten of maak kleine vormpjes met je kinderen. Laat ze zelf iets creëren of gebruik uitsteekvormpjes. Leg ze allemaal op de bakplaat en bak de pepernoten in 15 minuten af.