4 april 2024
Zomerse dag in aantocht
Met de zomerse dag in aantocht a.s. weekend, is het des te leuker om mee te gaan met de flow iets wat fris en fruitig is te maken om helemaal in de zomerstemming te komen. Ga direct aan de slag!
IJsjes maken heel leuk
Zelf ijsjes maken is heel leuk om te doen, zeker met kinderen. En het leuke ervan is dat ze vers zijn en je precies weet wat erin zit.
Recept: Ananas-kokos ijsjes!
Dit heb je nodig:
- 1 ananas
Zelf ijsjes maken is heel leuk om te doen, zeker met kinderen. En het leuke ervan is dat ze vers zijn en je precies weet wat erin zit.
Recept: Ananas-kokos ijsjes!
Dit heb je nodig:
- 1 ananas
- 2 rijpe bananen
- 400 milliliter kokosmelk
- 1/2 citroen
Aan de slag:
Maak de ananas schoon en snijd het zachte, rijpe vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de
bananen in stukjes. Doe ze samen minimaal 4 uur in de vriezer.
Doe de bevroren ananas en banaan in een kom. Voeg hier de kokosmelk aan toe. Gebruik alleen het dikkere gedeelte van de kokosmelk en laat het vocht in het blikje zitten. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de kom.
Mix alle ingrediƫnten (met een keukenmachine of een mixer) door elkaar totdat een glad mengsel ontstaat. Zet het mengsel 45 minuten terug in de vriezer.
Vul met dit mengsel ijsvormpjes. Zet de vormpjes vervolgens nog minimaal 6 uur in de vriezer en smullen maar!
Geen ijsvormpjes in huis?
Geen ijsvormpjes in huis? Geen nood! Nadat het ijs 45 minuten in de vriezer is geweest, heeft het een heerlijke softijsstructuur en kun je er al van smullen door ijsbollen in een schaal of ijscoupe te scheppen!
- 400 milliliter kokosmelk
- 1/2 citroen
Aan de slag:
Maak de ananas schoon en snijd het zachte, rijpe vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de
bananen in stukjes. Doe ze samen minimaal 4 uur in de vriezer.
Doe de bevroren ananas en banaan in een kom. Voeg hier de kokosmelk aan toe. Gebruik alleen het dikkere gedeelte van de kokosmelk en laat het vocht in het blikje zitten. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de kom.
Mix alle ingrediƫnten (met een keukenmachine of een mixer) door elkaar totdat een glad mengsel ontstaat. Zet het mengsel 45 minuten terug in de vriezer.
Vul met dit mengsel ijsvormpjes. Zet de vormpjes vervolgens nog minimaal 6 uur in de vriezer en smullen maar!
Geen ijsvormpjes in huis?
Geen ijsvormpjes in huis? Geen nood! Nadat het ijs 45 minuten in de vriezer is geweest, heeft het een heerlijke softijsstructuur en kun je er al van smullen door ijsbollen in een schaal of ijscoupe te scheppen!