9 mei 2024

Buiten sporten

Ik hoop dat het jullie gelukt is om te oefenen van de back extension en natuurlijk alle andere oefeningen die al eerder beschreven zijn. Vandaag wil ik het met jullie eens over een hele andere boeg gooien. Nadat het heel veel geregend heeft is het eindelijk weer een heel stuk beter weer, de temperaturen stijgen, het is droog en zelfs de zon schijnt. Ik ben er dol op en wie weet, jullie ook. Ik ruil op deze dagen mijn matje binnen graag in voor buiten sporten. Uiteraard kunnen we gaan fietsen of wandelen en misschien zelfs een stukje hardlopen. Nu wil ik graag een aantal oefeningen mee geven die goed uitvoerbaar zijn tijdens een wandeling buiten.
Lunge-walk:
Hierbij neem je hele grote stappen, waarbij je je achterste knie steeds richting de grond beweegt en je voorste knie niet voorbij je enkel mag komen. Behalve een stukje balans, train je vooral je bovenbenen. Een leuke oefening als aanvulling op je wandeling.

Wall-sit:
Zoek een muur of een boom en ga daar met je rug tegenaan zitten, je knieƫn in een hoek van 90 graden en je armen langs je lichaam. Blijf zolang mogelijk in deze positie zitten. Je zult merken dat je bovenbenen wat gaan verzuren, maar omdat je daarna je wandeling weer voortzet, loop je de meeste spierpijn er meteen weer uit.

Tricep-dip:
Zoek een bankje of een muurtje en ga daarop zitten. Pak met beide handen het bankje vast en laat je lichaam naar beneden zakken, vervolgens duw je jezelf weer omhoog. Zorg ervoor dat je rug zo dicht mogelijk bij het muurtje blijft en je de kracht uit je armen haalt en niet uit je benen. Deze oefening is vooral goed voor je triceps (achterkant van je armen).

Push-ups:
Zoek weer een boom of een muur uit en ga daar met je gezicht naar toe staan, een klein stukje van de muur af. Armen op schouderhoogte tegen de muur geplaatst. Houd je lichaam als een plank, buik en billen aangespannen, en laat je door je armen heen zakken en duw jezelf daarna weer weg. Deze oefening is vooral goed voor je biceps en borstspieren.

Dus trek er lekker op uit, ga naar het bos of een park en zoek van alles op waar je wat mee kan. Geniet van het mooie weer en heel veel plezier met de oefeningen. Kom je er niet helemaal aan toe? Bedenk dan altijd: Bewegen is goed, meer bewegen is beter.